بنای موزهی فرش در نزدیکی موزهی لنین قرار دارد. در این مجموعه ششصد فرش و تابلو فرش زیبا از سدهی هفدهم تا بیستم میلادی از مناطق قرهباغ، گوبا، شیروان، قزاق گنجه و مدرسهی تبریز به نمایش گذاشتهشده است. همچنین در این موزه لباسهای زیبای محلی آذری برای پوشیدن و عکس انداختن عرضه می گردد
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:460
می پسندم
0
شهر بندری باکو یا باکی، بزرگترین شهر و پایتخت کشور جمهوری آذربایجان است. این شهر زیبا در کرانهی غربی دریای مازندران و در شبهجزیرهی آب شوران قرارگرفته است. شهر باکو از مناطق نفتخیز دنیا به شمار میرود و البته یکی از کهنترین شهرهای خاوری محسوب میشود. به باور مردم، نام باکو از واژهی کهن فارسی «بادکوبه» گرفتهشده است که به معنای محلی که باد در آن بهشدت میوزد هست.
زمستانهای شهر باکو نیز با بادهای خشن و طوفانهایش شهرت دارد. شهر باکو از سه بخش اصلی تشکیل میشود: میچری شهر به معنای شهر باستانی، بخش دوران سوسیالیستی باکو و بخش جدید شهر. باکو پرجمعیتترین شهر قفقازی محسوب میشود.
باکو تا سوم آبان سال ۱۱۹۲ خورشیدی جزئی از سرزمینهای ایران بود که در آن تاریخ بر طبق معاهدهی گلستان به روسیه داده شد. شهر باکو دارای آثار تاریخی و تفریحی و گردشگری بسیاری است و درزمینهٔ ی گردشگری بسیار فعال است و سالانه هزاران گردشگر و جهانگرد را مجذوب دیدنیهای خود میکند. در این نوشته با تعدادی از جاذبههای گردشگری شهر باکو آشنا میشویم. تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:625
می پسندم
0
یه رستوران خیلی خوب توی باکو که بهترین انتخاب واسه اوناییه که به غذاهای ایتالیایی علاقه دارن. هم محیط قشنگ و دنجی داره و هم غذاهاش تازه و خوشمزه ن.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:436
می پسندم
0
واسه خوردن خوراکی های تازه و نوشیدن انواع کافی و دمنوش ها تو یه مکان زیبا و نزدیک به دریا که پیاده روی توش هم خیلی لذت بخشه آماده باشین. چون این کافه دوست داشتنی هم فضا و دکور داخلی قشنگی داره هم اینکه فضای بیرونش فوق العادست. برای قرارهای رمانتیک هم به شدت پیشنهاد میشه.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:646
می پسندم
0
یه رستوران فوق العاده که فضای نشستنش به تنهایی عالیه. این رستوران برای اونایی که از غذا خوردن توی فضای باز لذت می برن، بهترین انتخابه، چرا که می تونین توی فضای باغ مانندش بشینین و از استیک های فوق العاده ش که طعمشون عقل از هوشتون می بره، لذت ببرین.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:419
می پسندم
0
یه مرکز خرید بزرگ و خیلی شیک که وسط پارک ساحلی بلوار و درست روبروی هتل هیلتون قرار داره. از این مرکز خرید بزرگ می تونین انواع برندها رو تهیه کنین. برای رفع خستگی هم می تونین به رستوران و شهربازیش سری بزنین.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:446
می پسندم
0
یکی از بزرگترین مراکز خرید باکو که علاوه بر لوازم مورد نیاز، سرگرمی های خوبی هم برای بچه ها داره. این مرکز خرید شامل چندین رستوران، فروشگاه های برند، سینما، سوپر مارکت و پارکینگ میشه. قیمت هاش خیلی مناسب نیستن اما دسترسی آسونش به مترو، ایستگاه اتوبوس و تاکسی یکی از حسن هاش به حساب میاد. ساعت کاری این مرکز هم از ساعت ۹ صبح تا ۱۰ شب هستش.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:566
می پسندم
0
"صدرک" یه مرکز خرید خیلی بزرگه که دیدنش در یک روز غیر ممکنه. تمامی کالاهایی که از چین، ترکیه، روسیه و ... میرسن در این مرکز خرید توزیع و بعد به کل آذربایجان عرضه میشن. از این بازار می تونین انواع پوشاک با کیفیت و بی کیفیت رو با قیمت های مناسب پیدا کنین
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:704
می پسندم
0
پارک مفاخر باکو آرامگاه بزرگان و مفاخر ومشاهیر آذربایجان است.این مکان به دلیل سرسبزی و زیبایی اش لقب پارک مفاخر (فخر پارکی) را به خود گرفته است .نام دارانی چون حیدر علیاف، ابوالفضل ایلچی بیگ، رشید بهبودوف و شوکت علیاکبروا در این مکان به خاک سپرده شده اند.
آرامگاه رشید بهبودوف جالبترین موضوعی که دراین مکان ذهن هر بیننده را به خود مشغول میکند مجسمههای زیبای هر فرد بر سر مزارش میباشد.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:452
می پسندم
0
ایچری شهر بافت قدیم شهرباکو، که از آن با نام ارگ باکو نیز یاد میشود به تدریج مابین قرون ۱۱ تا ۱۹ میلادی ساخته شدهاست.این شهر محصور از دوران پارینهسنگی تاکنون محل سکونت انسان بودهاست و فرهنگ و تمدنهای مختلفی چون ساسانی، زرتشتی، شیروانی، ایرانی، عربی، عثمانی و روسی را در خود جای دادهاست.این قسمت شهر در شمال غربی خلیج باکو واقع شده و جزو دیدنیترین مکانهای باکو بشمار میرود که در سال ۲۰۰۰ میلادی در شمار میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.ایچری شهر دارای ۲۳ محله، ۲ کاروان سرا، ۳ چشمه آب، میدان بازار و... می باشد که جذابترین مکان آن قلعه دختر است.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:402
می پسندم
0
قلعه دختر از آثار دوره ساسانی در شهر باکو است. این اثر تاریخی که با ۲۹،۵ متر طول، ۱۶ متر عرض، و ۶ طبقه که در دو محدوده زمانی قرن ۵ و ۶ میلادی (آغاز ساخت مرحله اول) و قرن ۱۲ (مرحله دوم) ساخته شدهاست در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاست.این قلعه در روزگار کهن، نیایشگاه آناهیتا بوده و زرتشتیان برای زیارت به آنجا میرفتهاند.این قلعه در سال ۱۹۶۰ مرمت و در سال ۱۹۶۴ تبدیل به موزه گردید. سازمان یونسکو در سال ۲۰۰۰ این بنا را در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت نمود.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:404
می پسندم
0
جمهوری آذربایجان (به ترکی آذربایجانی: Azərbaycan Respublikası) بزرگترین کشور قفقاز و در گذرگاه اروپا و آسیای شمال غربی و در کنار دریای خزر است. پایتخت آن باکو است.
کشورهای ایران در جنوب، ارمنستان و ترکیه در غرب، گرجستان در شمال غربی و روسیه در شمال آذربایجان قرار دارند. همچنین این کشور دارای مرز آبی با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان در کنارهٔ دریای خزر است. جمعیت آذربایجان در سال ۲۰۱۲ حدود ۹٫۱۲۵ میلیون نفر بودهاست. تولید ناخالص داخلی آن در همین سال معادل ۷۲ میلیارد دلار (بر اساس ارزش اسمی) و بیش از ۹۷ میلیارد دلار (بر اساس قدرت خرید) بودهاست که تولید ناخالص سرانه اهالی کشور را معادل به ترتیب ۷۸۵۰ و ۱۰۵۶۸ دلار میکند.[۲]
آذربایجان دارای میراث فرهنگی باستانی و تاریخیست و اولین کشور با اکثریت مسلمان است که دارای اپرا و تئاتر شدهاست.[۳] جمهوری دمکراتیک آذربایجان که در ۱۹۱۸ تأسیس شد، در ۱۹۲۰ به اتحاد شوروی ضمیمه شد.[۴] آذربایجان در ۱۹۹۱ استقلال خود را بازیافت. اندکی بعد، در جریان جنگ قره باغ کوهستانی، همسایهاش ارمنستان قره باغ کوهستانی، مناطق پیرامون آن و و مناطق درونی کرکی، یوخاری اسکیپارا، برخودارلی و سفولو را اشغال کرد. جمهوری قرهباغ که در قره باغ ظهور کرد هنوز وجود دارد و هیچ کشوری آن را به رسمیت نشناخته و به طور دوژوره هنوز بخشی از آذربایجان شمرده میشود گرچه به طور دوفاکتو پس از جنگ کشور مستقلی بودهاست.[۵]
جمهوری خودمختار نخجوان که از خاک اصلی جمهوری آذربایجان جدا مانده و استان خودمختار قرهباغ کوهستانی نیز واحدهای فدرال جمهوری آذربایجان هستند. ناحیهٔ قرهباغ و هفت بخش پیرامون آن واقع در جنوب غربی جمهوری آذربایجان در جریان جنگ قرهباغ به اشغال نیروهای ارمنستان درآمدهاست.[۶]
نوع حکومت جمهوری آذربایجان، جمهوری پارلمانی چند حزبی با یک مجلس قانونگذاری است. این جمهوری سکولار بوده و از سال ۲۰۰۱ به عضویت شورای اروپا درآمدهاست.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:373
می پسندم
0
هزینه سفر به باکو چندان زیاد نیست و میتوانید بدون نگرانی از هزینهها، پایتخت آذربایجان را بگردید. باکو شهر نسبتا کوچکی در همین نزدیکی است. پروازهای باکو کوتاه هستند و بلیطهای ارزان به باکو هم زیاد پیدا میشود. هتلهای معمولی باکو قیمتشان خوب و قابل قبول است و پیدا کردن یک هتل خوب با هزینه متوسط کار سختی نیست. اما طبیعتا هرچه هتلها لوکستر باشند، هزینهشان هم بیشتر میشود. قیمت غذا در باکو و در کل هزینه خورد و خوراک، متوسط است و خوشبختانه غذاهای خوشمزه و باب میل ایرانیها راحت پیدا میشود. رفت و آمد به کمک متروی باکو نسبتا کمهزینه است که پوشش خوبی هم در سطح شهر دارد. اتوبوسهای شهری هم بعد از مترو، یکی از راههای رفتوآمد ارزان در باکوی آذربایجان است. تاکسیها طبعا از راههای دیگر گرانتر هستند و معمولا رانندهها از مسافرین خارجی کرایهی بیشتری میگیرند که باید حواستان را جمع کنید. بهترین وقت سفر به باکو بهترین وقت سفر
معمولا توریستها برای لذت بردن از آبو هوای باکو، به این شهر سفر نمیکنند. اما بد نیست بهترین زمان سفر به باکو را بشناسید تا سفر بهتری را تجربه کنید. میانگین دمای هوای باکو در طول سال بین ۱۲ تا ۱۸ درجه است. زمستانهای باکو معمولا سرد و همراه با بارش برف و باران است. اکثرا توریستها زمستان را برای سفر به باکو انتخاب نمیکنند. دمای هوای باکو در تابستان هم معمولا بالا میرود و روزها گرم و شرجی است. اما استفاده از خنکی سایهها در تابستان میتواند لذتبخش باشد. البته در تمام سال از دریای خزر هم باد ملایمی در شهر میوزد. با توجه به برگزاری نوروز در آذربایجان و طراوت نسبی ِ هوا و شاد بودنِ مردم، بهار هم برای سفر به آذربایجان فصل مناسبی است؛ اینها دلایل خوبی هستند تا ایرانیها بخواهند تعطیلات نوروز باکو را هم تجربه کنند. اگر دغدغه درس و دانشگاه ندارید، پاییز باکو، خصوصا در ماه مهر، انتخاب خیلی مناسبی برای سفر به پایتخت آذربایجان است. در مجموع بهترین وقت سفر به باکو در فاصلهی ماههای فروردین تا اواسط مهر است؛ در این فاصله زمانی، باکوی آذربایجان بیشترین توریستها را در خودش میبیند.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:545
می پسندم
0
مترو باکو - آذربایجان شهر > شهری - همشهری آنلاین- ندا شریف: آثار هنری ایستگاهها نشاندهنده فرهنگ و تاریخ این منطقه هستند
مترو باکو- پایتخت جمهوری آذربایجان- در سال 1967 افتتاح شد و هماینک دارای 2 خط، 21 ایستگاه و 32 کیلومتر طول است.
تا قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق، مترو باکو شباهت زیادی به سیستم مترو شوروی داشت. ایستگاههای مرکزی عمیق و دکوراسیونهای نفیس آن تلفیقی از ارزشهای ملی و سنتی آذربایجان و ایدئولوژی شوروی بود.
تاریخچه:
طرح اولیه سیستم انتقال سریع در باکو به دهه 1930 برمیگردد.
بعد از گذراندن جنگ جهانی دوم بدون شکست در برابر آلمانها و فراتر از آن تبدیل شدن به قطب استراتژی قفقاز، جمعیت این منطقه از مرز یک میلیون نفر گذشت و این خود مجوز لازم برای احداث مترو طبق قانون شوروی بود.
در سال 1947 احداث مترو توسط وزرای شوروی تصویب و عملیات در سال 1951 شروع شد. در نوامبر 1967 مترو باکو با 6.5 کیلومتر طول، به عنوان پنجمین سیستم انتقال سریع در شوروی سابق به مناسبت پنجاهمین سالگرد انقلاب اکتبر افتتاح شد.
دو خط مترو باکو در مرکز شهر یعنی در ترمینال راهآهن همدیگر را به صورت متقاطع قطع میکنند.
خط یک از جنوبغربی آغاز میشود، به سمت شمال و جنوبشرقی امتداد دارد و در سه مرحله افتتاح گردید.
خط 2 به موازات دریای خزر آغاز و بعد از پیوستن به خط یک در ترمینال راهآهن به طرف غرب و شمالغربی امتداد مییابد.
ناآرامیهای سیاسی، درگیریهای نظامی و بحران مالی ناشی از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ادامه فعالیت احداث مترو را مختل کرد.
به علاوه وقایع دهه 1990 یعنی حمله تروریستی جولای 1994 که 13 کشته و 42 زخمی در پی داشت و انفجار قطار در اکتبر همان سال که 289 کشته و بیش از 300 زخمی به دنبال داشت، هر دو مترو را تحت تاثیر قرار داد.
در اواسط سال 2000 احداث بخش پایانی خط 2 که از سال 1994 معلق مانده بود، مجددا آغاز و در سال 2008 تکمیل گردید.
در همین سال، تقی احمداف، رییس مترو باکو، طرح احداث 41 ایستگاه جدید را که دسترسی به ترمینال جدید اتوبوسرانی و فرودگاه بینالمللی را پوشش خواهد داد، اعلام کرد.
ایستگاهها:
به دلیل ناهموار بودن شهر، بسیاری ایستگاهها خیلی عمیقند و میتوان از آنها به عنوان پناهگاه حملات هستهای استفاده کرد.
بیشتر ایستگاهها با استفاده از موزاییک، مجسمه و نقوش برجسته تصاویر باارزشی دارند و بقیه نشاندهنده فرهنگ و تاریخ آذری هستند.
بعد از فروپاشی شوروی، اسامی و دکوراسیون بعضی ایستگاهها طبق ایدئولوژی جدید تغییر کرد.
قطار:
در سال 2005، سیستم مترو 228 دستگاه قطار داشت که 43تای آن 4 واگنه بودند.
بلیت:
در سال 2006، مدیریت مترو سیستم پرداخت جدیدی را معرفی کرد و به جای استفاده از بلیت از جدیدترین سیستم کارتیRFID بهره برد.
قیمت کارتها 2 منات و قابل شارژ هستند.
دسترسی به این سیستم جدید همیشگی بوده و در بین مسافران متداول شده است.
با یک منات، میتوان کارت را معادل 20 بلیت شارژ کرد.
کارتها چندینبار قابل استفاده هستند و با یک کارت چند نفر میتوانند از مترو استفاده کنند.
تاریخ ثبت :1395/05/05تاریخ اصلاح:1395/12/17بازدید:436
می پسندم
0